lauantai 25. helmikuuta 2017

Kuka on Maaret Lommi?

Olen paluumuuttaja viiden vuoden takaa. Lähes 30 vuotta tuli elettyä, asuttua ja toimittua pääasiassa pääkaupunkiseudulla. Tällä hetkellä työpaikkani on naapurikaupungissa, Haminassa. Toimin siellä opettajana ja koulunjohtajana. Minulla on ihana aviomies ja yksi aikuisiässä oleva poika, joka asuu Helsingissä.

Olen ylpeä Kotkasta. Täällä on elävän meren raikkautta, Suomen kauneimmat puistot, mielenkiintoista historiaa, kehittyviä yrityksiä, innovaatioita, erinomainen moottoritie pääkaupungista Pietariin Kotkan kautta ja mutkattomat ihmiset.

Olen viihtynyt aivan erinomaisesti Kotkassa, vaikka nämä viisi viimeistä vuotta ovatkin olleet kaupungin tasolla taistelua taloudellisessa ahdingossa. Tehtyjen päätösten pohjalta monien ihmisten elämä on kurjistunut, toisaalta myös auttavien vapaaehtoisten joukko on kasvanut, mikä on sinänsä hyvin positiivista.

Viime syksystä lähtien on alkanut näkyä pieniä elpymisen merkkejä. Uskon, että syvästä ja pimeästä kuopasta ollaan nousemassa pikkuhiljaa ylöspäin. Nyt on aika vaikuttaa inhimillisemmän päätöksenteon puolesta. Haluan tulevalla vaalikaudella olla tekemässä Kotkassa viisaita ja kauaskantoisia ratkaisuja jokaisen kotkalaisen hyvinvoinnin eteen. Haluan myös tehdä päättäväisesti työtä lähipalvelujen säilymisen puolesta.

Kotkat eivät konttaa, ne nousevat siivilleen! Niin mekin!

Maaret